ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ Ή ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ Ή ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ, ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΤΤΕΙ; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ. ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ
Υπ.Βουλευτής Ν.Αργολίδας
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015
Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ
1.0 Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου
2.0 Επιτροπές που θα δομήσουν μελέτες επίλυσης των ξεχωριστών θεμάτων, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και τη χάραξη της πολιτικής και πολιτιστικής γεωστρατηγικής,
3.0 Επιτροπές Θεσμοθέτησης των εγκεκριμένων αποφάσεων
ΙΙ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ
1.0 Επιτροπές Δικαίου & Πειθαρχικού
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ
1.0 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
1.2.1. Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ’ αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.
1.2.2. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.
1.2.3. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),
1.2.4. Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.
1.2.5. Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ’ αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.
1.2.6. Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ., του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών ή εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.
1.2.7. Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.
1.2.8. Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια